Om oss

Ett bageri med anor

Göteborgs Pepparkaksbageri grundades 1924. Under de första decennierna var kakorna dock bara en del av ett större sortiment. Men detta skulle komma att förändras då pepparkakorna blev mer och mer populära.

1932 tog Gösta Karlsson över bageriet som då låg på Inge-borgsgatan i Lunden. 1950 kom den unge Lennart Blomdell till Göteborg från Skåne. Han fick anställning i bageriet, där han även träffade sin blivande fru Märta. Paret tog senare över bageriet, och tillverkning som så småningom flyttades till St Sigfridsgatan.

Deras son Per Blomdell tog över verksamheten och drev det klassiska företaget vidare i många år tills våren 2020 då han lämnade över rodret till en ny ägare. Pepparkakorna och receptet är i goda händer och kakorna bakas på samma gamla hantverksmässiga sätt på Sankt Sigfridsgatan i Göteborg. 

Utmärkelser

Göteborgs Pepparkaksbageri har vid flertalet tillfällen fått fina utmärkelser. Gastronomiska Akademien har tilldelat oss diplom för “mångårig tillverkning av oöverträffade pepparkakor”.

Vi har också fått en hedersbetydelse från M Sandahl foundation. Tidskriften Gourmet har två gånger diplomerat oss för god matkultur. I Gourmets motivering lyder det: “Sveriges bästa pepparkaksbageri”. Diplomen hänger uppe i vår butik.

Omskrivna

Det har skrivits mycket om Göteborgs Pepparkaksbageri genom åren, allt ifrån vecko- och månadstidningar till dags- och kvällstidningar. Ofta handlar reportagen om företagets framväxt och stora succé, men det skrivs även om oss när vi får utmärkelser och diplom.

Pepparkaksburkar och andra produkter som säljs i butiken